Metallica - Kill 'em All Dodano: 2013-09-14 20:23
Brawo- genialna - po ran n-ty- recka! A płyta- ponadczasowa. 10/10
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)
Dodano: 2013-09-23 20:41
Metallica z dawnych czasow zawsze godna uwagi. Akurat nie jest to moja ulubiona ich plyta ale przyznaje, swietna. Drapiezna z pazurem, czuc w niej swiezosc i bezkompromisowosc. Szkoda, ze od lat nagrywaja gnioty.
Fajna recenzja.
Dodano: 2013-09-23 21:39
Pomijajac wyborny thrashing madness tego dziela.Anesthesia to monstrualny drone,jeden z pierwszych przy ktorym mozna przycupnac.
Dodano: 2013-09-23 22:40
| leprosy napisał(a): |
| Metallica z dawnych czasow zawsze godna uwagi. Akurat nie jest to moja ulubiona ich plyta ale przyznaje, swietna. Drapiezna z pazurem, czuc w niej swiezosc i bezkompromisowosc. Szkoda, ze od lat nagrywaja gnioty.
Fajna recenzja. |
Szkoda tylko, że na tej płycie to nie są ich piosenki.
Ale na takiej muzie udało im się wybić i chwała im za to, bo nie byłoby "Ride the lighting" i "Master of puppets".
Natomiast te płyty, które nagrali pózniej wyraznie pokazują, że to już inni ludzie i całkiem inna bajka.
Dodano: 2013-09-24 09:31
Cytując klasyka: "Metalica to się na pierwszej płycie skończyła" 
jam cłek wolny lec ślebodny ;)
Dodano: 2013-09-24 13:49
a ja tam nie przepadam za tą płytką, wolę kiedy gary masują klatę, ...and justice rządzi
Dodano: 2013-09-24 14:25
Z perspektywy czasu stwierdzam, że najbardziej lubie własnie "Ride The Lightning" i "Kill'em All". Płyty z największym spontanem i pierdolnięciem w dorobku metallicy, najmniej męczenia buły, najwiecej młodzienczej werwy. Do dziś uważam, ze riff otwierający "Fight Fire With Fire" to jeden z najbrutalniejszych jakie słyszałem.
.
Dodano: 2013-09-24 16:15
Ride the Lightning jest super, do dziś słucha się tego ze wzruszeniem, jedynka klimat miała jak się tego kiedyś na grundigu czy na mini wiezy sony słuchało, dziś na dobrym audio wszelkie niedostatki realizacyjne i brzmieniowe mocno drażnią ucho ale fakt młodzieńczą pasję i potencjał słychać a to jest bezcenne